Hvad er æteriske olier?

DoTERRA er verdenskendte for deres æteriske olier.

Æteriske olier er “essensen” af naturen. Navnet doTERRA betyder faktisk jordens gave. De rene æteriske olier kommer fra plantes aroma og er i sin enkelthed naturen på flaske i reneste form.

Appelsiner dufter som appelsiner på grund af den aroma og æteriske olie, som er i appelsinens skræl. Men smag og aroma er ikke det eneste, de æteriske olier bibringer. De er også en vigtig del af en plantes immunforsvar.

Planter producerer æteriske olier for at beskytte sig mod trusler fra deres omgivelser. De dele af en plante, som indeholder den største mængde æterisk olie, er normalt de dele med størst risiko for angreb fra omgivelserne:

Bladene,

Barken,

Skrællen,

Stænglen,

Blomsten

… alt efter hvilken plante det er, det er.

Modefænomen eller gammel viden?

Hvad er æteriske olier

dōTERRAs æteriske olier er en kombination af mange tusinde års erfaring med naturens selv helende virkning og den allernyeste forskning.

Æteriske olier har været brugt gennem historien i mange kulturer på grund af deres medicinske og terapeutiske egenskaber, og der bliver fortsat arbejdet på at udvikle dem, fordi de er så powerfulde.

 

Det er ikke uden grund, at navnet dōTERRA, som kommer fra latin, betyder “Gaven fra jorden”.

 

Sådan hjælper de æteriske olier

Mange mennesker søger nye muligheder for at få det bedre i deres hverdag. Flere og flere ønsker et mere kemifrit hjem og en tilsvarende krop ved at inddrage endnu mere økologi i deres hverdag. Der ses også en stor tendens til en mere holistisk tilgang til egenomsorg.

Alt dette støtter olier af en høj kvalitet op omkring.

 

sensitiv trivsel med doterra

Kvalitet og renhed er altafgørende for dōTERRA.

dōTERRAs mål er at skabe et nyt paradigme for æteriske olier, hvor de kan samarbejde med hospitaler, læger og bruge æteriske olier ligestillet med moderne medicin. Lige nu samarbejder dōTERRA således med 120 hospitaler i USA.

Olierne er 100% rene og er CPTG®️ certificeret. Det betyder, at det er certificeret rene olier til terapeutisk brug og er uden fyldstoffer, såsom pesticider eller andre kemiske rester.

 

 

dōTERRAs æteriske olier af certificeret terapeutisk kvalitet fastsætter standarden for den reneste æteriske olie af højeste kvalitet på markedet. Hvert parti af æteriske olier testes ikke kun én gang, men er igennem hele 7 kvalitetssikrende processer:

Først hos planteavlerne, dernæst hos dōTERRA og til sidst hos et 3. parts laboratorium.

Hver flaske af æteriske har sit batch nr. i bunden af flasken som gør, at du kan spore hvor din egen flasker kommer fra.

 

Hvordan udvindes æteriske olier?

Der er 3 forskellige måder at udvinde olierne.

Dampdestillation ved lav varme er den mest almindelige metode til udvinding af æteriske olier. Dampen udskiller de æteriske olier fra plantedelene. Når dampen efterfølgende bliver kølet, udskilles det overskydende vand fra de æteriske olier, så olien kan opsamles i dens reneste form.

Derudover benytter man sig af koldpresning, som bruges til udvinding af olierne fra citrusfrugter.  Dette er den mest optimale måde at trække den æteriske olie ud af det yderste lag af frugtens skræl.

Den sidste måde, man udvinder æteriske olier, er med vakuumdestillation. Denne måde bruges primært til blomster, der er for skrøbelige til benytte dampdestillation.

 

Hvor kommer de æteriske olier fra?

Det er vigtigt for dōTERRA, at de æteriske olier produceres i deres oprindelige miljø.

Kvaliteten og indholdet af de æteriske olier svinger utroligt meget alt efter, hvor de produceres, så dōTERRA har et globalt netværk af planteavlere, de steder i verden, hvor den bedste kvalitet af planterne gror naturligt:

 

Melaleuca gror og dyrkes i Australien

Lavendel og rose gror og dyrkes i Bulgarien

Neroli er blomsten fra bitter appelsin og dyrkes i Ægypten

Frankincense kommer fra barken på et træ og gror i Somalia

 

Cō-Impact Sourcing®

En af de andre ting, som jeg elsker omkring dōTERRA, er deres samarbejde med bønderne om at bruge jordens naturlige ressourcer bedst muligt, samt ønsket om at skabe et bedre nærmiljø for deres globale netværk af samarbejdspartnere.

Samarbejdet med planteavlerne er uhyggeligt vigtigt for at skabe en høj kvalitet af æterisk olie til terapeutisk brug. For at få bedste kvalitet, så er det vigtigt, at de høstes på det perfekte tidspunkt, nemlig når den æteriske olie i planterne er mest muligt koncentrerede.

Et gensidigt samarbejde, hvor dōTERRA har brug for dygtige lokalkendte planteavlere med mange års erfaringer i at dyrkes det enkelte produkt uden brug af kemikalier.

 

Kvalitet frem for kvantitet

Priserne på æteriske olier er meget forskellige; det samme er kvaliteten.

Du kan dele æteriske olier op i 3 kvaliteter og kategorier :

 Æteriske olier, som du kan dufte til.

 Æteriske olier, som du kan dufte til og smøre på huden.

 Æteriske olier, som du kan dufte til, smøre på huden og indtage.

 

DōTERRAs olier er den bedste kvalitet, så du kan bruge dem som aromaterapi ved at dufte til dem, bruge dem på kroppen eller indtage dem og bruge dem i din madlavning.

De æteriske oliers kemiske struktur gør det muligt at passere direkte gennem huden og giver en øjeblikkelig virkning ved lokal påføring

sådan bruger du æteriske olier

Hvordan kan du bruge æteriske olier?

Du kan dufte til dem

Diffuse dem i dit hjem

Smøre olierne på kroppen

Brug aromaterapi til at skabe en forandring i dit liv

“Duft dig til en forandring”

Hvor vildt lyder det lige?

Jeg er så fascineret over, hvad olierne kan skabe hos den enkelte person. Duftnoter har en effekt i hjernen på ca 25 sekunder, så på blot 25 sekunder kan du ændre dit mindset.

Duftnoter påvirker dit limbiske system, mere præcist amygdala.

Amygdala er den del af hjernen, der har størst betydning for følelser og din følelsesmæssig reaktioner og adfærd. Amygdala beskytter dig på godt og ondt.

Når du indånder duften fra æteriske olier så påvirkes amygdala. Den styrer, om du skal være på vagt, bange eller om du skal være glad og rolig.

 

Aromaterapi skaber sensitiv trivselDuft opfattes forskelligt fra person til person.

Alle de oplevelser, du har haft i dit liv, ligger lagret i din krop.

Duften fra disse oplevelse ligger også lagret i din krop.

Derfor kan dufte opfattes meget forskelligt.

 

Blive ven med amygdala

Din hjerne er nemlig i bund og grund en computer, som har fået en lagt en masse programmer ind løbet af dit liv, primært i din barndom. Disse programmer gør, at amygdala  bestemmer, om du skal være bange eller rolig.

Heldigvis kan du omprogrammer amygdalas reaktionsmønster.

Læs mere om hvordan amygdala kan reguleres.

Meditation, yoga, mindfulness er nogle af mulighederne, æteriske olier er en lækker og simpel måde.

Med den indsigt kan du selvkærligt bruge dufte til at påvirke din tanker og følelser og derved skabe en selvkærlig forandring i dit liv ved brug af duft.

 

Du kan bruge olierne til selvkærligt at:

Slippe sorg

Skabe indre ro

Fjerne tankemylder

Styrke dit selvværd

Fjerne overstimuleringer

Styrke din selvkærlighed

Eller blot for nydelsens skyld

 

 

Brug æteriske olier på forskellige måder

Når du diffuser dem så, kan du bruge olierne enkeltvis eller flere sammen for at skabe en stemning i huset.

Du kan understøtte søvnen, så du eller din familie sover bedre, mindske tankemylder eller aftryk af dagens stress og jag som gør, at det kan være svært at sove.

Du kan bruge dem på utallige måder og til utallige ting, og det er faktisk en af de ting, som jeg elsker allermest med olierne:

Nemlig hvordan at olierne kan bruges sammen, og samlet åbne op for at arbejde endnu dybere og mere målrettet hos den enkelte person.

 

Bruger du olierne fysisk på kroppen, så kan du hjælpe dig selv med at mindske ængstelighed, tankemylder eller som støtte til at sove bedre. Du kan bruge nogle æteriske olier, som er opkvikkende, til at hjælpe dig til at præstere, eller du kan bruge nogle groundende olier, som hjælper dig til forblive nærværende og bedre at mærke dig selv.

Hver olie har sin virkning  og effekt.

Når de sættes sammen med en anden olier så ændres duften, virkningen og synergien mellem de olier skaber så meget mere.

Hvis du klikker her personlige æteriske olieblends kan du læse om de forskellige, unikke blends, jeg kan lave til dig.

 

Vil du gerne have dine egen olier og de lækre produkter så kan du oprette din egen indkøbs konto og få varerne leveret direkte hjem til dig selv.

Hvem elsker ikke at få sin egen wellness pakke?

Jeg hjælper dig godt igang. Hvordan bliver det bedre end det?

 

hvad er æteriske olier Mindsk tankemylder med aromaterapi

Duft dig glad med æteriske olier

Brug æteriske olier i din hverdag

 

Følg mig på Facebook

Følg mig på Instagram