Kæmper du med mindreværd?

Er du som de fleste sensitive mennesker så kæmper du i større eller mindre grad med mindreværd.

Det kan være mindreværd over for mænd eller dine børn, hvor du over pleaser i håb om at blive elsket og set som en god og omsorgsfuld kvinde/mor.

Det kan være mindreværd i forhold til familien, hvor du gør alt hvad du kan for at please mor og (eller) far så du er den “søde datter”.

Eller på arbejdet hvor du kæmper en brav kamp for at gøre det “godt nok”, så din chef og kollegaer syntes at du er en god og loyal medarbejder.

 

Mindreværd kommer i mange former og varianter.

Fælles for alle er at du gøre dig mindre værd en andre. Du har givet din power væk til andre. Andre bestemmer om du er

“God nok”,

“Dygtig nok”

” Du gør det rigtige”

 

Det betyder at du slår knuder på dig selv for at please andre. Du er derved nået et sted hvor du lever og dækker andres behov istedet for dine behov.

Mindreværd er en løgn skabt af din hjerne

 

Mindreværdet skabt udfra det som du har set eller hørt i din barndom. Det behøver ikke at være udtrykt verbalt, det kan være udtrykt non-verbalt altså igennem kropssproget hos dine forældre. Eller kommet til udtryk imellem linjerne i en samtale.

Eksempel din mor siger:

” Jamen far har sikkert ret”

Din mor, stoler ikke på sit instinkt og på sig selv og vælger at give sin mand ret. Enten fordi at hun så ikke skal sige fra og stå ved sin egen holdning eller for at sørge for at der er ” ro på hjemmefronten”

Din mor vælger i denne situation at trække sig da den evt. vækker en mindreværd følelse i hende.

Da du i større og mindre grad er en kopi af dine forældre, så har du på et tidspunkt, set og hørt det så mange gange, at du kommet til at tro på at disse løgne.

De steder hvor dine forældre hver især har mindreværd har du ubevidst kopiet en del af.

Dine forældres mindreværd er nu blevet til DIN virkelighed.

Dit mindreværd styrer nu områder af dit liv, din adfærd og hvordan du møder dig selv og andre mennesker.

Der er intet galt i det som din mor og far valgte, de er også en kopi af deres barndom.

Din krop husker alt – også dit mindreværd

Alle de gange som du har gjort dig selv mindre værd end andre, ligger lagret i din krop. Alle de gange du har hørt at du ikke er god nok, at du ikke ved hvad er rigtigt i denne situation ligger lagret i din fysiske krop.

Tapping hjælper dig med at sætte din fysiske krop fri af disse erindringer og hælper dig til at reagere anderledes næste gang at du står i en situation hvor mindreværds følelsen normalt ville vækkes til live igen.

 

I video herunder inviteres du til at lave en kort tapping øvelse, som mindsker oplevelser af, at du er mindre værd end andre.

 

 

Rigtig god fornøjelse med tapping øvelsen.

Må den skabe mere lethed og indsigt i hvad der ligger af følelser under ordet mindreværd – først der kan du sætte dig selv fri af fortidens begrænsninger.

 

Følg mig på YouTube

Følg mig på Instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.